Een heerlijk Indisch recept dat snel te maken is.
De Bami kan zowel met kip als met varkensvlees gemaakt worden.

  • Benodigdheden; voor 4 personen
  • Pak eiermie
  • 500 gr kippendijen vlees
  • 1 grote prei
  • Bosje Selderij
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • Lepel sambal trassi
  • 1 bouillon blokje
  • Ketjap manis
  • Bereiding
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook
  • Snij de kip in reepjes
  • Doe wat olie in een wok pan en fruit de uit en knoflook doe de kip erbij en bak deze gaar.
  • Snij ondertussen de prei in dunne ringen.
  • Verkruimel het bouillon blokje in de pan bij de kip en doe de sambal erbij.
  • Als de kip bijna gaar is mag de prei erbij (doe dit niet te snel want anders word de prei een prutje)
  • Zet het vuur onder de pan uit.
  • Kook water en kook de mie 3 a 4 minuten na het koken afspoelen met koud water anders wordt de mie te gaar.
  • Snij de verse selderij fijn.
  • Doe de mie bij de kip en roer dit door, het vuur kan weer aan onder de pan.
  • Rustig om scheppen, doe er ondertussen steeds wat ketjap bij zodat het een lekker kleurtje krijgt.
  • Aan het einde doe je de verse selderij bij de bami.

Eet smakelijk