Een heerlijk Indisch recept dat snel te maken is.
De Bami kan zowel met kip als met varkensvlees gemaakt worden.
- Benodigdheden; voor 4 personen
- Pak eiermie
- 500 gr kippendijen vlees
- 1 grote prei
- Bosje Selderij
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- Lepel sambal trassi
- 1 bouillon blokje
- Ketjap manis
- Bereiding
- Snij de ui fijn en pers de knoflook
- Snij de kip in reepjes
- Doe wat olie in een wok pan en fruit de uit en knoflook doe de kip erbij en bak deze gaar.
- Snij ondertussen de prei in dunne ringen.
- Verkruimel het bouillon blokje in de pan bij de kip en doe de sambal erbij.
- Als de kip bijna gaar is mag de prei erbij (doe dit niet te snel want anders word de prei een prutje)
- Zet het vuur onder de pan uit.
- Kook water en kook de mie 3 a 4 minuten na het koken afspoelen met koud water anders wordt de mie te gaar.
- Snij de verse selderij fijn.
- Doe de mie bij de kip en roer dit door, het vuur kan weer aan onder de pan.
- Rustig om scheppen, doe er ondertussen steeds wat ketjap bij zodat het een lekker kleurtje krijgt.
- Aan het einde doe je de verse selderij bij de bami.
Eet smakelijk