Heerlijke Bami
Een heerlijk Indisch recept dat snel te maken is.
De Bami kan zowel met kip als met varkensvlees gemaakt worden.
Benodigdheden; voor 4 personen
- Pak eiermie
- 500 gr kippendijen vlees
- 1 grote prei
- Bosje Selderij
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- Lepel sambal trassi
- 1 bouillon blokje
- Ketjap manis
Bereiding
Snij de ui fijn en pers de knoflook
Snij de kip in reepjes
Doe wat olie in een wok pan en fruit de uit en knoflook doe de kip erbij en bak deze gaar.
Snij ondertussen de prei in dunne ringen.
Verkruimel het bouillon blokje in de pan bij de kip en doe de sambal erbij.
Als de kip bijna gaar is mag de prei erbij (doe dit niet te snel want anders word de prei een prutje)
Zet het vuur onder de pan uit.
Kook water en kook de mie 3 a 4 minuten na het koken afspoelen met koud water anders wordt de mie te gaar.
Snij de verse selderij fijn.
Doe de mie bij de kip en roer dit door, het vuur kan weer aan onder de pan.
Rustig om scheppen, doe er ondertussen steeds wat ketjap bij zodat het een lekker kleurtje krijgt.
Aan het einde doe je de verse selderij bij de bami.
Eet smakelijk