Kip Smoor
Een Indische recept voor malse kippen poten.
Ook heerlijk bij de Bami
Benodigdheden; voor 4 personen
Kippen poten 1 kilo
Ketjap manis
3 grote uien
4 tenen knoflook
Ketchup
Nootmuskaat
Olie
Peper
2 Kippen bouillon blokjes
Bereiding
Snij de ui fijn en pers de knoflook
Was de kip en maak deze droog met keuken papier
Bestrooi de kippenpoten met nootmuskaat.
Doe wat olie in de pan en bak de kip rondom aan.
Doe de uien en knoflook erbij en bak het geheel nog even aan.
Blus de kip met de kippen bouillon.
Doe een scheut ketchup en ketjap erbij (op smaak)
Doe er wat bruine suiker in (ongeveer 2 eetlepels) en wat peper (op smaak)
Laat het geheel 40 min. Zachtjes smoren.
Lekker met rijst of bami
Eet smakelijk