Kippastei met aardappelpuree en worteltjes
Dit is een heerlijke pastei wij gebruiken kippendijen vlees om dat dit lekker mals is. Goed gevuld en met verse kruiden echt heerlijk.
8 personen
65 min
Ingrediƫnten
1 kilo kippendijvlees
7 lente-uitjes
450 gram champignons
4 tenen knoflook
2 el bloem
2 tl pittige mosterd
2 el creme fraiche
4 kippenbouillon
Verse tijm
Nootmuskaat
Bladerdeeg uit de koeling
Peper en zout
Olie
1 ei
Bereiden
1 verwarm de oven voor op 200 graden.
2 snijd de kip in reepjes. Snijd de lente-ui en de champignons.
3 verhit de olie een wok of pan en bak de kip ongeveer 3 minuten.
4 voeg de champignons, knoflook en lente-ui toe en bak dit even mee.
5 voeg de bloem toe en bak dit even mee.
6 schenk de bouillon erbij en roer goed door.
7 voeg de creme fraiche of yoghurt toe en wat nootmuskaat.
8 voeg de blaadjes van het takje tijm toe en een flinke snuf peper en zout
9 laat dit lekker pruttelen.
10 Neem een stuk bladerdeeg dat niet iets groter is dan de ovenschaal die je gaat gebruiken .
11 Kerf dit kruislings in.
12 schep het kipmengsel in de ovenschaal.
13 leg het bladerdeeg erop en stop de randen in.
14 bestrijk met een losgeklopt ei en zet de schaal in de oven.
15 bak in ongeveer 15-20 minuten goudbruin.
16 lekker serveren met aardappelpuree en worteltjes