Knolselderij pure met roergebakken snijbonen en cordon blue
Een heerlijke combinatie, de kruidige knolselderij samen met de snijbonen die lekker met een uitje en knoflook zijn roergebakken.
Je kunt natuurlijk ipv. een cordon blue een ander stukje vlees serveren.
Knolselderij pure
Benodigdheden voor 4 personen
2x Knolselderij
100ml slagroom
2 uien
4 tenen knoflook
2 bouillon blokjes
100ml Melk
Bereiding
Schil de knolselderij en snij deze in stukken
Snipper de ui en pers de knoflook
Doe wat olie in de pan en fruit de knoflook en ui.
Doe de knolselderij in de pan en bak dit even mee
Los de bouillon blokjes op in wat water.
Blus de knolselderij met de bouillon.
Kook de knolselderij 25 minuten.
Pureer de knolselderij en doe de room en de melk erbij let op zorg dat het niet te dik of te dun wordt.
Doe er wat peper en zout bij op smaak.
Snijbonen
Benodigdheden voor 4 personen
500 gr snijbonen
150gr spekblokjes
1 ui
1 bouillon blokje
4 tomaten
1 rode paprika
Bereiding
Snij de bonen in stukken.
Snipper de ui
Snipper de paprika
Snij de spekblokjes fijn
Kook de snijbonen 10 minuten en giet ze af.
Doe wat olie in de wok en fruit de uien aan en doe de bonen en paprika erbij.
Doe de spekjes erbij en bak alles 7 minuten hierna de tomaat in de pan doen en het geheel nog 5 minuten zachtjes bakken.
Cordon Blue
Benodigdheden 4 personen
4 kipfilets
4 plakken kaas
4 plakken ham
Peper, zout, paprika poeder
Bereiding
Doe de kipfilet in folie en sla deze plat met een zwaar mes
Snij de kip filet door de midden en doe de kruiden op de filet.
Doe er kaas en ham tussen.
Maak de kipfilet dicht met een prikker.
Bak de filets rustig rondom bruin.