lasagne met aubergine, winterpeen en courgette
Een lekkere lasagne met aubergine, winterpeen en courgette. Wij maken dit met verse kruiden.
4 personen
45min
- 700 gram rundergehakt
- 1liter gezeefde tomatensaus
- 4 grote uien
- 3 paprika’s
- 400 gram kastanjechampignons
- 12 plakjes salami
- 2 bollen buffel mozzarella
- 500 gram lasagnebladeren
- 2 zakjes gerasptekaas
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- 600 ml volle melk
- 4 tenen knoflook
- Peper en zout
- Tomaat
1 verwarm de oven voor op 170. Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor.
2 bak de bloem 3 min. Voeg de melk toe en breng aan de kook. Roer regelmatig zodat er een gladde bechamelsaus ontstaat . voegpeper en zout toe. Laat op laag vuur zachtjes koken tot gebruik en roer regelmatig .
3 snijd de groente. Verhit de pan, doe olie in en bak de groente.
4 bak het gehakt met Italiaanse kruiden en peper en zout.
5 schenk een dun laagje gehaktsaus in de ovenschaal en tomaat en mozzarella en salami en schep daar een dun laagje bechamelsaus op. Dan de lasagnebladen erop leggen. Tomaat en mozzarella en salami. Eindig met een laag bechamelsaus. bestrooi met de kaas en zet de schaal ca. 45 min. In de oven